Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA KNEDLE ZA SUPU NIKADA NE BUDU TVRDE: Dodajte se sastojak koji svaka domaćica ima kod kuće

Autor Sanja Belinić

Napravite prave domaćinske knedle za supu pomoću tajnog sastojka.

 Kako se prave knedle za supu Izvor: Shutterstock

Domaće supe se u Srbiji jedu od davnina, a najpoznatije su sa rezancima i domaćim knedlama. Svaka domaćica kada krene da kuva nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle umeju da budu komplikovane. Često se dešava da se raspadnu ili da se ne skuvaju dovoljno, pa da budu tvrde. Jedan sastojak će vam pomoći da one uvek budu super ukusne, a to je masnoća. Možete da koristite istopljenu mast ili ulje. Ovu tajnu su otkrile iskusne kuvarice, a vi obavezno isprobajte recept i videćete da uspevaju iz prve. 

  • Sastojci:
  • 1 jaje
  • 30 g masnoće 
  • 80 g griza
  • 1/3 kašičice soli

Priprema:
Jaje i so dobro umutite, a zatim dodajte ulje (može i istopljeni puter ili mast). Sjedinite i onda sipajte griz, pa promešajte. Ali nemojte dugo, potrebno je samo da se sastojci sjedine. Kašiku umočite u supu, pa zahvatite malo smese (manje od pola kašičice) i spustite u supu. Ako želite da budu lepo oblikovane smesu prebacujte iz jedne kašičice u drugu i spušajte u supu. Poklopite i kuvajte pola sata na umerenoj temepraturi. Supa treba sve vreme da vri. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gaga

Na vrh kasicice prašak za pecivo sigurno uspevaju

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti