Domaće supe se u Srbiji jedu od davnina, a najpoznatije su sa rezancima i domaćim knedlama. Svaka domaćica kada krene da kuva nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle umeju da budu komplikovane. Često se dešava da se raspadnu ili da se ne skuvaju dovoljno, pa da budu tvrde. Jedan sastojak će vam pomoći da one uvek budu super ukusne, a to je masnoća. Možete da koristite istopljenu mast ili ulje. Ovu tajnu su otkrile iskusne kuvarice, a vi obavezno isprobajte recept i videćete da uspevaju iz prve.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 30 g masnoće
- 80 g griza
- 1/3 kašičice soli
Priprema:
Jaje i so dobro umutite, a zatim dodajte ulje (može i istopljeni puter ili mast). Sjedinite i onda sipajte griz, pa promešajte. Ali nemojte dugo, potrebno je samo da se sastojci sjedine. Kašiku umočite u supu, pa zahvatite malo smese (manje od pola kašičice) i spustite u supu. Ako želite da budu lepo oblikovane smesu prebacujte iz jedne kašičice u drugu i spušajte u supu. Poklopite i kuvajte pola sata na umerenoj temepraturi. Supa treba sve vreme da vri.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Slatki đevreći koji mirišu na cimet
Hrskava piletina u pohu od krekera
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa