Ribu možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a kako uskoro počinje Božićni post, otkrijte kako da je spremite tako da bude preukusna. Badnje veče ne možemo da zamislimo bez ribe na trpezi, kao i Svetog Nikolu. Pomoću jednostavnih trikova, tj. sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada.
Ovaj trik je sa nama podelio iskusan ribar iz Beograda, a koji gotovo svakodnevno peca na Dunavu i Savi. Da nije reč samo o sportu, svedoči i činjenica da sve što ulovi sam spremi, a vremenom je otkrio i neke “cake” koje pomažu da bude još ukusnija. Mada je ovaj trik prvenstveno isprobao na rečnoj ribi, može da se primeni i na morskoj. Pre nego što krenete da je pržite, ribu prvo posolite, a onda i uvaljajte u kukuruzni skrob. Stvoriće se zaštitni film koji će sprečiti da ona upije višak ulja. Stavite je u zagrejano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dve kašike sirćeta. Ne samo da će korica biti hrskavija, nego će imati i lepši ukus kao i snažniju aromu. Po želji u tiganj možete da dodate limun isečen na kolutove, sitno seckani beli luk i ruzmarin.
Pročitajte i kako da napravite šarana po starom jugoslovenskom receptu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem