Đumbir je izrazito lekovita namirnica koja jelima daje posebnu aromu. Đumbir se često naziva i "univerzalnim" lekom i govori se o tome da deluje preventivno na mnoge zdravstvene tegobe. On se još od davnina koristi u medicinske svrhe pre svega zbog svojih antiseptičkih svojstava. Ukoliko ste kupili svež koren đumbira i pitate se koliko dugo može da stoji u frižideru odgovor stiže u nastavku.

Da bi đumbir duže ostao svež, odložite ga u hermetički zatvorenu posudu ili plastičnu kesu koja može da se zatvori, a zatim ga stavite u frižider. Ovo će vam pomoći da ostane svež mesec dana, ili čak i duže.

Jednom kada oljuštite đumbir, on će imati kraći rok trajanja jer je izložen kiseoniku. Jednostavno čvrsto umotajte iseckani đumbir u plastičnu foliju. Kada se čuva na ovaj način, oguljeni đumbir treba da ostane svež do tri nedelje, ali ga pre upotrebe pregledajte da nije nahvatao buđ.

Zamrznut đumbir može da traje i do pet meseci. Samo obavezno operite i osušite koren pre nego što ga zamrznete i čuvajte ga u plastičnoj kesi pogodnoj za zamrzavanje.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE