Kada dođe vreme slava i praznika često nam je najlakše da napravimo sitne kolače koji se ne peku. Oni ne samo da štede vreme, već od iste smese možemo praviti različite oblike i tako uštedeti i novac. U nastavku pročitajte nekoliko saveta i trikova kako da vam ovi sitni kolači uvek budu savršeni!

Iako svi znamo da su kolači s puterom ukusniji, nepečene kolače bolje je praviti s margarinom – duže traju i manje su osetljivi na toplotu.

Posni kolači bez margarina mogu dugo da stoje i vrlo često su mnogo ukusniji posle nekoliko dana.

Od smese za kuglice možete da napravite i salamicu, piramidu, običan kolač koji ćete seći na štanglice, pa i košnice - izaberite oblik koji vam se najviše dopada.

Najjednostavnija smesa za pravljenje raznih oblika nepečenih kolača pravi se od ratluka i šećera u prahu – sastojke umesite i dodajte ekstrakt i boju po želji. Od iste smese možete da pravite i figurice za torte (umesto mase od marcipana, koja je daleko skuplja).

Mnogi nepečeni kolači trebalo bi da se suše – zato ih ne odlažite odmah u limene kutije ili frižider. Neka odstoje na vazduhu bar 2-3 sata.

Kad poslužujete sitne nepečene kolače, neka vam princip bude raznolikost: crveni kolači ne bi trebalo da stoje pored drugih crvenih, kao što ni kuglice ne bi trebalo da grupišete na jednom mestu. Najbolje da se smenjuju boje, oblici, ukusi…

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE