Lisnatno testo ste do sada kupovali, ali ako koristite domaće svako pecivo će biti ukusnije. Italijanska domaćica je podelila recept za lisnato testo koje se pravi u blenderu i to za manje od sat vremena, a nema čekanja ni da odstoji. Od njega možete da spremite najukusnija peciva koja će biti savršeno hrskava. Sastojke već imate kod kuće, pa se bacite na isprobavanje ovog recepta.
- Sastojci:
- 130 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 140 g hladnog putera
- 80 ml ledene vode
Priprema:
U blenederu pomešajte brašno, so, puter i vodu i dobro izblendirajte. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pospite brašnom, a zatim razvucite. Preklopite do sredine, pa isto uradite i sa druge strane. Treba da dobijete kvadrat. Opet razvucite i na isti način preklopite. Ponovite postupak još 5 puta (sve ukupno treba da razvučete sedam puta).
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom