Salate su odlično predjelo, ali isto tako fantastično dopunjuju meso ili ribu. Susam salata se pravi od jefitnih namirnica koje svi imaju u frižideru, a posna je, pa možete da je poslužite na trpezi za Svetog Jovana. Za pripremu vam neće trebati više od 10 minuta, a ako budete želeli da je jedete u mrsnoj varijanti, onda obavezno dodajte šunku, tvrdi sir, piletinu...
- Sastojci:
- 150 g susama
- 100 g posnog majoneza
- 100 g posnog feta sira
- 200 g posne kisele pavlake
- 200 g kiselih krastavčića
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Susam propržite u dobro zagrejanom tiganju, a kisele krastavčić sitno iseckajte i procedite. Pomešajte u posudu, pa dodajte mrvljenu fetu, pa sipajte pavlaku i majonez. Dobro promešajte i dobro ohladite pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus