Picerije ili kioske koji su prdavali parče pice mogli ste da nađete svuda, ali devedesetih godina u Beogradu, jedan čovek je osmisilio kako da poboljša ukus ovom popularnom italijanskom jelu. On je Beograđanima ponudio opciju da na picu stavljaju salatu i za kratko vreme ovo jelo je postalo potpuni hit. Nema osobe koja nije čula za picu "kod Bucka", a najprodavanije salate su bile pileća i goveđa. Od otvaranja do dan danas u Francuskoj ulici je uvek gužva, a neki ljudi su bili spremni da plate vlasniku kako bi im otkrio čuveni recept za salate. Ti recepti su oduvek čuvani u tajnosti, ali skoro je na društvenoj mreži TikTok procureo video, u kojem autor tvrdi kako je pogodio sastojke za originalni recept za čuvenu goveđu salatu iz "Bucka".
Sastojci:
- 300 g junećeg buta
- 2 lovorova lista
- 1 crni luk
- 4-5 kisela krastavca
- 1 kutlača paradajz sosa
- 180 g majoneza
- 100 g kisele pavlake
Recept za goveđu salatu iz Bucka:
U šerpu stavite juneće meso, pa sipajte vodu, dodajte lovorov list, pa pospite suvim začinom i biberom. Kada voda krene da ključa, smanjite temperaturu i poklopite, pa kuvajte na niskoj temepraturi nekih 3 sata. Zatim meso prohladite i isecite na sitne komade i stavite u posudu. U istu dodajte sitno seckani crni luk, kiseli krastavac, pa sipajte paradajz sos, majonez i kiselu pavlaku. Sve dobro promešajte i čuvena goveđa salata je spremna.
Pročitajte i ovo: Pileća salata sa kikirikijem
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak