Približava se sezona slava i praznika, a tada su na trpezi nezaobilazni recept koji u sebi sadrže majonez. Ruska salata i mimoza su ukusne i sa kupljenim majonezom, ali domaći daje mnogo bolji šmek. Njegova priprema ume da bude pipava i zato vam donosimo najjednostavniji recept. Majonez je spreman za 5 minuta, a bitno je da sastojci budu hladni i da ulje bude u zamrzivaču minimum 20 minuta.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašika limunovog soka
Recept za domaći majonez koji se sprema za 5 minuta:
Pre nego što krene da pravite domaći majonez, važno je da sve sastojke prvo držite u frižideru ili zamrzivaču, čak i ulje. Ono mora da stoji u zamrzivaču minimum 20 minuta pre pripreme domaćeg majoneza. Kada se ohladili sve sastojke, stavite ih u posudu u kojoj ćete blendirati majonez. Zatim stavite štapni mikser na dno i bez pomeranje blendajte nekih 5 sekundi. Zatim pomerajte štapni mikser gore-dole i blendirajte oko 25 sekundi.
Pročitajte i ovo: Saveti za najbolji domaći majonez
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus