Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAVETI ZA NAJBOLJI DOMAĆI MAJONEZ: Vodite računa koje ulje i sirće koristite, ali i kada dodajete so

Domaći majonez će poboljšati ukus svakom jelu.

 Domaći majonez Izvor: Printscreen/YT/ Recipes are Simple

Majonez odlično dopunjuje svako jelo, a ruska salata ne može da se zamisli bez njega. Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli ovu salatu, ali oni koji su je probali napravljenu sa domaćim majonezom kunu se da je neuporedivo ukusnija. Domaći majonez i nije baš toliko jednostavan za pripremu koliko god delovao tako. Ako ne napravite neke stvari kako treba, velika je verovatnoća da neće uspeti. U nastavku teksta pročitajte na šta da obradite pažnju i osiguraćete savršeno ukusan domaći majonez. 

Sastojke za majonez možete da stavite u blender, a možete da koristite i mikser ili žicu. To je vaš izbor, ali zato vodite računa kada dodajete ulje. Ako koristite maslinovo ulje, ekstra devičansko je obično previše jakog ukusa i neće se dobro povezati sa ostalim sastojcima. Koristite obično maslinovo ulje ili pola ekstra devičansko i pola obično ulje. Nerafinisana ulja sadrže monogliceride koji će rezultirati majonezom koji se brzo odvaja. Za pola ili celu šolju ulja dovoljno je jedno žumance i jedna kašika soka od limuna ili sirćeta. Ako koristite sirće, neka bude kvalitetno, a najbolje je belo vinsko sirće.

Takođe, bitno je da sastojci budu sobne temperature, pa ih izvadite iz frižidera minimum pola sata pre nego što ćete početi sa pripremom. Još jedna bitna stvar je dodavanje soli. Nju uvek dodajte u žumanca sobne temerature kako biste izbeli zgrušavanje. Majonez nemojte da pravite po vrućini i vlažnom vremenu, jer ćeti biti previše mastan. 

Ako volite da eksperimentišete i ljubitelji ste aromatičnih namaza u majonez možete da dodate začinsko bilje ili začine. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:57
Trikovi sa majnonezom za čišćenje
Izvor: TikTok/ehow
Izvor: TikTok/ehow

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nemanjicbgd

Pravi, pravcati majonez se pravi ovako, i brzo bude gotov. Dacu primer. 4, zumanca, bez belanaca, samo zumanca, ,malo soka od limuna, kasicica senfa i 1/2 litra ulja. Staviti zumanca u posudu, sok od limuna i senf, sipati malo ulja i ukljuciti mikesr, pa dodati jos malo ulja, a kad pocne majonez da se zgusnjav, slobodno, sipajte odjednom svo ulje i miksirajte, za kratko vreme majonez je gotov., bude gust kao puter. Jaja moraju da budu sveza, a ulje na sobnoj temperaturi. Probajte, vas majonez ce biti gotov za manje od 10 minuta, a ukus fantastican

...

@nemanjicbgd odavno ne koristim recepte sa presnim zumancetom...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti