Malo ljudi zna da da jelima od mlevenog mesa, kao što su ćufte, pljeskavice, musaka i slično, možete umnogome da poboljšate ukus samo ako im dodate jedan sastojak. Reč je o prašku za pecivo.
Profesionalni kuvari znaju da prašak za pecivo ne utiče ne samo na teksturu proizvoda od brašna, kao što su hlebovi, peciva i kolači. Prah koji se dodaje kako bi pomogao da testo ili smesa od brašna narastu, budu rastresitiji kada se peku i imaju veći volumen, slično radi i mesu.
Zahvaljujući prašku za pecivo meso će biti mekše, rastresitije, izbeći ćete stvaranje grumenčića, pa čak i potencijalno gumenu teksturu. Jela od mesa će biti neverovatno sočna i mekana, posebno ako spremate pljeskavice ili ćufte.
Prašak za pecivo se dodaje pri kraju pripreme jela i to u maloj količini. Ako na primer, mešate sastojke za ćufte, prašak dodajte na kraju i izmešaje da se ravnomerno raspredi, pa smesu ostavite da malo odstoji pre prženja.
Ako ste u potrazi za jednostavim receptom za uštipke od mesa, evo i recepta:
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 3 jaja
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 150 g vode
- kašičica praška za pecivo
- so, suvi biljni začin, biber, beli luk
Prirpema:
Sve sastojke sjedinite, kašikom vadite uštipke i stavite da se prže u dobro zagrejanom tiganju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus