Sezona je paradajza i svi želimo da kupljeni bude što duže svež i sladak. Paradajz možete da koristite u mnogim jelima, kao sos, uz salatu, da pravite supu od njega, a nezaobilazan je i u zimnici. Zbog široke primene paradajza bitno je da mu produžimo rok trajanja, a to ćemo uspeti ako ga budemo čuvali kako treba.
Obično ga ljudi čuvaju u frižideru i to može da mu pomogne da ostane duže svež, ali vrlo je verovatno da će na taj način ostati bez ukusa, a to se događa zbog hladnoće koja blokira određene enzime u njima. Postoji jednostavno rešenje kojim možete da sačuvate sočnost i svežinu paradajza, a to je da uzmete dve trake i zalepite ih u obliku krsta na onom belom delu. Tako će paradajz trajati 3 nedelje duže.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom