Sezona je paradajza i svi želimo da kupljeni bude što duže svež i sladak. Paradajz možete da koristite u mnogim jelima, kao sos, uz salatu, da pravite supu od njega, a nezaobilazan je i u zimnici. Zbog široke primene paradajza bitno je da mu produžimo rok trajanja, a to ćemo uspeti ako ga budemo čuvali kako treba.
Obično ga ljudi čuvaju u frižideru i to može da mu pomogne da ostane duže svež, ali vrlo je verovatno da će na taj način ostati bez ukusa, a to se događa zbog hladnoće koja blokira određene enzime u njima. Postoji jednostavno rešenje kojim možete da sačuvate sočnost i svežinu paradajza, a to je da uzmete dve trake i zalepite ih u obliku krsta na onom belom delu. Tako će paradajz trajati 3 nedelje duže.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus