Ljudi u Srbiji obožavaju da jedu meso i uglavnom se za glavni obrok, kao što je ručak, prirpema jelo koje sadrži ovu namirnicu. Recepata za meso ima bezbroj, a kod nas se najčešće jedu piletina i svinjetina. Ove dve vrste mesa se obično prže, a mana ovakve termičke obrade je što ono upija previše ulja i može da se desi da se preprži i da bude tvrdo. Ipak, postoje dve namirnice koje možete da dodate u tiganj, a koje će meso učiniti savršeno ukusnim.U pitanju su puter i hleb.
Ako u tiganju umesto ulja istopite puter i na njemu ispržite meso, ono će biti mekše i ukusnije. Takođe, istopljenim puterom i prelijte meso par puta u toku prženja.
Isto tako u tiganj možete da dodate i koricu bajatog hleba koje će upiti višak masnoće i to će učiniti meso manje masnim.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem