Ljudi u Srbiji obožavaju da jedu meso i uglavnom se za glavni obrok, kao što je ručak, prirpema jelo koje sadrži ovu namirnicu. Recepata za meso ima bezbroj, a kod nas se najčešće jedu piletina i svinjetina. Ove dve vrste mesa se obično prže, a mana ovakve termičke obrade je što ono upija previše ulja i može da se desi da se preprži i da bude tvrdo. Ipak, postoje dve namirnice koje možete da dodate u tiganj, a koje će meso učiniti savršeno ukusnim.U pitanju su puter i hleb.
Ako u tiganju umesto ulja istopite puter i na njemu ispržite meso, ono će biti mekše i ukusnije. Takođe, istopljenim puterom i prelijte meso par puta u toku prženja.
Isto tako u tiganj možete da dodate i koricu bajatog hleba koje će upiti višak masnoće i to će učiniti meso manje masnim.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus