Ljudi u Srbiji obožavaju da jedu meso i uglavnom se za glavni obrok, kao što je ručak, prirpema jelo koje sadrži ovu namirnicu. Recepata za meso ima bezbroj, a kod nas se najčešće jedu piletina i svinjetina. Ove dve vrste mesa se obično prže, a mana ovakve termičke obrade je što ono upija previše ulja i može da se desi da se preprži i da bude tvrdo. Ipak, postoje dve namirnice koje možete da dodate u tiganj, a koje će meso učiniti savršeno ukusnim.U pitanju su puter i hleb.

Ako u tiganju umesto ulja istopite puter i na njemu ispržite meso, ono će biti mekše i ukusnije. Takođe, istopljenim puterom i prelijte meso par puta u toku prženja. 

Isto tako u tiganj možete da dodate i koricu bajatog hleba koje će upiti višak masnoće i to će učiniti meso manje masnim. 

BONUS VIDEO: 

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

Izvor: Stvar ukusa