Nekada su vešte domaćice ljubomorno čuvale trikove za pripremu hrane i oni su se prenosili samo s kolena na koleno. A svi znaju koliko je kulinarski savet nekad vredniji i od samog recepta, jer pripremajući npr. ćufte možete da ispratite recept od početka do kraja, ali često se desi da nešto nedostaje, što jelu daje poseban šmek.
Poslednjih par godina profesionalni kuvari, ali i iskusne domaćice dele svoje trikove na društvenim mrežama, pa tako i početnicima u kuhinji jelo može da ispadne savršeno. Ali, pored trikova koji će poboljšati ukus hrani, postoje i oni praktični trikovi koji će olakšati kuvanje ili serviranje. Takvi trikovi su korisni, a u nastavku teksta pročitajte i kako da isečete tortu bez muke, kako da ćufte budu istog oblika...
Kako se seče torta
Ako ne želite da vam se torta raspadne dok je sečete, postoji super trik koji će to olakšati. Koristite hvataljku i zatvorenim delom isecite parče.
Kako da ćufte budu istog oblika
Ako vas mrzi da pravite ćufte, a i želite da one budu iste veličine sve što treba da uradite jeste da uzmete veliku plastičnu viljušku (onu za špagete) koja ima rupu u sredini. Pritisnite u smesu od mlevenog mesa i kašikom izvadite na pleh.
Kako se prave njoke
Stavite na radnu površinu 4 kineska štapića, pa na njih stavite testo. Nožem isecite parče i prevucite po štapićima.
Korpice od testa idelane za serviranje salate
Ako želite da napravite nešto drugačije, predlažemo da salatu ne servirate u posudi već u korpici od testa. Napravite malo gušću smesu za palačinke, pa umočite donji deo kutlače i ubacite je u vrelo ulje. Kada se isprži skinite korpicu i napunite je sastojcima po želji.
Lako očistite gambore ili kozice
Zabodite jednu "traku" od viljuške tamo gde je glava i povucite na gore. Nakon toga samo skinite ljusku.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem