Ako imate dobar recept za testo, onda ne morate da brinete da li će vam uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti i trikovi za različite vrste testa koji omogućavaju i ne tako iskusnim domaćicama da naprave ukusan hleb, pecivo... Iskusne domaćice su otkrile šta one dodaju u testo kako bi ono imalo savršen ukus i teksturu. Reč je o sastojku koji svi imaju kod kuće, a to je puter. 

Puter se često nalazi u sastojcima za testo, ali ga nikada niste dodavali na ovaj način. Obično se dodajte puter u komadu sobne temeprature ili istopljeni puter, a mi vam savetujemo da ga malo pržite pre dodavanja u testo. 

Šta treba da uradite? 

Stavite puter u tiganj i kada se istopi pržite ga još 7-8 minuta i sve vreme mešajte. Zatim ga sipajte u neku posudu i ostavite da se ohladi. U testo dodajte dobijenu smesu i lepo umesite. Peciva će biti neverovatno ukusna i mekana. 

BONUS VIDEO: 

Slatko pecivo punjeno nutelom  Instagram/archersfood

Izvor: Stvar ukusa