Kiflice, hleb, lepinje... uvek su ukusnije kada ih sami napravite nego kada kupite u prodavnici ili pekari. Postoji toliko recepata za savršeno pecivo, ali ono je često ukusno samo prvi dan. Drugi dan već gubi na svežini, a domaćice kada krenu da mese testo obavezno naprave veće količine. Niko ne voli da jede bajato pecivo, pa umesto da bacate saznajte šta da dodate u testo kako bi ono bilo sveže i mekano i do 3 dana.
Taj sastojak svi imaju kod kuće i poprilično je jeftin, a u pitanju je skrob. Dodavanje skroba u testo čini krajni proizvod svežim i ukusunijim. Pomešajte ga sa brašnom, pa prosejte u sastojke za testo. Na četiri šolje brašna ide jedna kašika skroba. Skrob uvek dodajte pomešan sa brašnom, jer ćete samo tako videti učinak.
- Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1,5 kašika skroba
- 500 ml mlakog mleka
- 200 ml jogurta
- 2 jajeta
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kvasac
Priprema:
U posudi pomešajte 200 ml mlakog mleka, šećer i kvasac, pa dobro sjedinite i ostavite da se aktivira. Dodajte preostalo mleko, jogurt, jaja, so, a onda i prosejano brašno sa skrobom. Umesite glatko testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem