Kiflice, hleb, lepinje... uvek su ukusnije kada ih sami napravite nego kada kupite u prodavnici ili pekari. Postoji toliko recepata za savršeno pecivo, ali ono je često ukusno samo prvi dan. Drugi dan već gubi na svežini, a domaćice kada krenu da mese testo obavezno naprave veće količine. Niko ne voli da jede bajato pecivo, pa umesto da bacate saznajte šta da dodate u testo kako bi ono bilo sveže i mekano i do 3 dana.
Taj sastojak svi imaju kod kuće i poprilično je jeftin, a u pitanju je skrob. Dodavanje skroba u testo čini krajni proizvod svežim i ukusunijim. Pomešajte ga sa brašnom, pa prosejte u sastojke za testo. Na četiri šolje brašna ide jedna kašika skroba. Skrob uvek dodajte pomešan sa brašnom, jer ćete samo tako videti učinak.
- Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1,5 kašika skroba
- 500 ml mlakog mleka
- 200 ml jogurta
- 2 jajeta
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kvasac
Priprema:
U posudi pomešajte 200 ml mlakog mleka, šećer i kvasac, pa dobro sjedinite i ostavite da se aktivira. Dodajte preostalo mleko, jogurt, jaja, so, a onda i prosejano brašno sa skrobom. Umesite glatko testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus