Kada pečemo neku hranu u rerni obično je stavimo u tepsiju i onda na rešetku. Ali, ako želite da vam hrana bude ukusna, kao da su je spremili profesionalni kuvari, onda vam predlažemo jedan super trik koji će to i omogućiti.
Ako spremati picu, hleb ili pečenje i želite to da uradite kao pravi profesionalci, sve što je potrebno jeste da uklonite rešetku od rerne i da na dno stavite pek papir. Preko pek papira stavite jelo koje ste pripremili i pecite. Hrana pripremljena na ovaj način će biti neverovatno ukusna zbog tople donje površine rerne koja je u kontatku sa jelom. Ovakva priprema najbolje uspeva sa pečenjem i picom, a ukus će biti kao da je spremano u onim pravim pećima na drva.
Ako na dnu rerne imate ventilacioni otvor nemojte da isprobavate ovaj trik, jer ne smete da blokirate otvore. Uglavnom novi šporeti nemaju otvor na dnu, ali za svaki slučaj obratite pažnju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus