Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a ono uglavnom i nije teško za pripremu. Kada su vrućine uglavnom nam prija laganija hrana, ali ako ipak ne možete da odustanete od mesa, onda vam predlažemo da napravite svinjski vrat. On je vrlo jednostavan za pripremu, a ako želite da napravite svinjski vrat kao iz vrhunskih restorana onda poslušajte naš savet. 

  • Sastojci:
  • svinjski vrat 
  • so, biber 

Priprema:

Svinjski vrat posolite i pobiberite, pa zagrejte tiganj i kada se zagreje sipajte ulje. Ispržite sa obe strane po 5-6 minuta. Zatim podignite pomoću hvataljke i pržite ivice po 30 sekundi. Ostavite da se odmori 5 minuta. Još jedna stvar je bitna, a to je da meso bude sobne temeprature pre nego što krenete da pržite, tako da ga izvadite iz frižider nekih 15-20 minuta ranije. 

BONUS VIDEO: 

Teletina iz rerne Instagram/healthyfood.addiction

Izvor: Stvar ukusa