Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a ono uglavnom i nije teško za pripremu. Kada su vrućine uglavnom nam prija laganija hrana, ali ako ipak ne možete da odustanete od mesa, onda vam predlažemo da napravite svinjski vrat. On je vrlo jednostavan za pripremu, a ako želite da napravite svinjski vrat kao iz vrhunskih restorana onda poslušajte naš savet.
- Sastojci:
- svinjski vrat
- so, biber
Priprema:
Svinjski vrat posolite i pobiberite, pa zagrejte tiganj i kada se zagreje sipajte ulje. Ispržite sa obe strane po 5-6 minuta. Zatim podignite pomoću hvataljke i pržite ivice po 30 sekundi. Ostavite da se odmori 5 minuta. Još jedna stvar je bitna, a to je da meso bude sobne temeprature pre nego što krenete da pržite, tako da ga izvadite iz frižider nekih 15-20 minuta ranije.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus