Riba nije komplikovana za spremanje i ne zahteva puno vremena, ali postoje neke "cake" koje će pomoći da uvek bude savršenog ukusa i da kožica bude hrskava. Možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a kako je u toku Gospojinski post, otkrijte kako da spremite ribu da bude preukusna i to pomoću jednostavnih trikova.
Prvo što treba da uradite jeste da operete i očistite ribu. Zatim morate dobro da je osušite i posolite, pa ostavite da odstoji samo 10 minuta. Isecite filete, ali oni ne smeju da budu tanki, jer onda meso ribe može da bude suvo. Ako kupujete gotove filete gledajte da vam i u ribarnici iseku deblje komade.
Zatim ide prženje ribe. Ona se uglavnom uvalja u brašno, ali ako želite da ima savršeno hrskavu koricu, preporučujemo da koristite kukuruzno brašno. Tiganj dobro zagrejte i ribu rasporedite tako da se ne dodiruje. A iskusne domaćice su otkrile i da ako dodate i pek papir u tiganj ulje neće prskati po zidovima i šporetu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem