Danas se ljudi češće odlučuju da kupe džem, jer imaju previše obaveza i ne stižu da ga naprave. Ali, njegova priprema ne oduzima mnogo vremena, pogotovo što postoje i oni recepti za džem koji se ne kuva, a domaći je neuporedivo bolji od kupovnog. Sada je pravo vreme da ga napravite, jer na pijacama i u prodavnicama imate raznovrsno voće.
Džem možete da pripremite od voća po izboru, ali neko je kiselije kao npr. maline ili borovnice. Kiselost nekog voća nije moguće neutralisati ni velikom količinom šećera, ali postoji jedan trik koji su podelile iskusne domaćice. Ako vam se dogodilo da je gotov proizvod kiseliji nego što želite samo dodajte sodu bikarbonu ili prašak za pecivo. Na 1 kg voća dovoljna je četvrtina kašičice.
Ovaj sastojak pojačava slatkoću džema bez dodavanja šećera.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus