Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO SE U DŽEM DODAJE PRSTOHVAT SODE BIKARBONE ILI PRAŠKA ZA PECIVO: Mudre domaćice otkrile tajnu

Pomoću ovog trika svaki džem će biti ukusniji.

 Kako da se džem ne pokavari Izvor: Shutterstock

Danas se ljudi češće odlučuju da kupe džem, jer imaju previše obaveza i ne stižu da ga naprave. Ali, njegova priprema ne oduzima mnogo vremena, pogotovo što postoje i oni recepti za džem koji se ne kuva, a domaći je neuporedivo bolji od kupovnog. Sada je pravo vreme da ga napravite, jer na pijacama i u prodavnicama imate raznovrsno voće.

Džem možete da pripremite od voća po izboru, ali neko je kiselije kao npr. maline ili borovnice. Kiselost nekog voća nije moguće neutralisati ni velikom količinom šećera, ali postoji jedan trik koji su podelile iskusne domaćice. Ako vam se dogodilo da je gotov proizvod kiseliji nego što želite samo dodajte sodu bikarbonu ili prašak za pecivo. Na 1 kg voća dovoljna je četvrtina kašičice.

Ovaj sastojak pojačava slatkoću džema bez dodavanja šećera.  

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:59
Mekana torta sa džemom i kokosom
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti