Domaći bakin džem se pravi tako što se voće meša sa šećerom i uz dodatak još nekih začina, a onda se kuva. Ali, ako nemate puno vremena, a obožavate voćne namaze onda pripremite namaz od 2 sastojka bez kuvanja. Za manje od 15 minuta i bez puno truda pripremite džem od borovnica koji je super i za palačinke, ali i za jednostavan doručak kao što je hleb i puter, pa preko neodoljivi džem. 

Sastojci:

  • 350 g borovnica
  • 200 g nerafinisanog šećera

Priprema:

Od ukupne količine šećer odvojite 2-3 kašike u drugu posudu. Borovnice operite sodom i vodom, pa procedite i dobro osušite ubrusom. Zatim izblendirajte i pomešajte sa šećerom. Sjedinite i sipajte u sterilisane tegle. Sipajte u svaku teglu punu kašiku šećera koji ste odvojili i zatvorite. Čuvajte na hladnom mestu bez svetla, a kada ga otvorite čuvajte u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE