Domaći bakin džem se pravi tako što se voće meša sa šećerom i uz dodatak još nekih začina, a onda se kuva. Ali, ako nemate puno vremena, a obožavate voćne namaze onda pripremite namaz od 2 sastojka bez kuvanja. Za manje od 15 minuta i bez puno truda pripremite džem od borovnica koji je super i za palačinke, ali i za jednostavan doručak kao što je hleb i puter, pa preko neodoljivi džem.
Sastojci:
- 350 g borovnica
- 200 g nerafinisanog šećera
Priprema:
Od ukupne količine šećer odvojite 2-3 kašike u drugu posudu. Borovnice operite sodom i vodom, pa procedite i dobro osušite ubrusom. Zatim izblendirajte i pomešajte sa šećerom. Sjedinite i sipajte u sterilisane tegle. Sipajte u svaku teglu punu kašiku šećera koji ste odvojili i zatvorite. Čuvajte na hladnom mestu bez svetla, a kada ga otvorite čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem