Domaći džem poslužen uz vruć domaći hleb podseća na bezbrižno vreme provedeno kod bake. Možete ga praviti od gotovo svakog voća, a odličan je namaz i za palačinke. Sada vam predlažemo da isprobate i drugačiju verziju džema koji se pravi u rerni. Toliko je jednostavan i ne oduzima puno vremena, pa se zato zove lenji. Podseća i na slatko, a pravi se od jabuka i kruški.
Sastojci:
- 1,5 kg jabuka
- 1,5 kg kruški
- sok od 1 limuna
- 200 g šećera
Priprema:
Jabuke i kruške isecite na četvrtine, pa im isecite sredinu gde su koštice. Poređajte voće na pleh i lepo rasporedite. Prelijte limunovim sokom i pospite šećerom. Pecite na 200°C oko 30 minuta, a zatim izvadite i promešajte, a onda vratitie da se peče još 30-40 minuta. Vruće voće sipajte u sterilisane tegle. Voće možete da izblendirate i da ubacite u teglu, ako tako više volite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom