Domaći džem poslužen uz vruć domaći hleb podseća na bezbrižno vreme provedeno kod bake. Možete ga praviti od gotovo svakog voća, a odličan je namaz i za palačinke. Sada vam predlažemo da isprobate i drugačiju verziju džema koji se pravi u rerni. Toliko je jednostavan i ne oduzima puno vremena, pa se zato zove lenji. Podseća i na slatko, a pravi se od jabuka i kruški.
Sastojci:
- 1,5 kg jabuka
- 1,5 kg kruški
- sok od 1 limuna
- 200 g šećera
Priprema:
Jabuke i kruške isecite na četvrtine, pa im isecite sredinu gde su koštice. Poređajte voće na pleh i lepo rasporedite. Prelijte limunovim sokom i pospite šećerom. Pecite na 200°C oko 30 minuta, a zatim izvadite i promešajte, a onda vratitie da se peče još 30-40 minuta. Vruće voće sipajte u sterilisane tegle. Voće možete da izblendirate i da ubacite u teglu, ako tako više volite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus