Jednostavan i brz način da napravite preukusne pohovane tikvice podelila je sa nama čitateljka Vesna Pavlović. Spremljene na ovaj način su idealne kada želite nešto brzo, a ukusno i hranljivo.
Zato, iskoristite sezonu tikvica i napravite sjajna jela od ovog povrća.
Sastojci:
- 2 mlade tikvice
- so, suvi začin
- prezle
- brašno
- 3 jajeta
- ulje
Priprema:
Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove. Posoliti i sačekati da malo puste vodu. Brašno i prezle (pomešane sa suvim začinom) sipati u dve različite posude. U zasebnoj činiji umutiti jaja.
Kolutove tikvica uvaljati prvo u brašno, zatim ih provući kroz ulupana jaja i na kraju ih uvaljati u prezlu.
Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati ih na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće, pa ih poslužiti.
Recept poslala Vesna Pavlović
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus