Dobro je poznato da su tikvice povrće koje ide uz sve. Sa time se slaže i naša čitateljka Sanja koja nam je poslala recept za složenac od mesa i tikvica čiji je recept u nastavku.
Izuzetno bogato i raskošno jelo sa telećim i svinjskim šniclama, pa sve to zaliveno pavlakom. Ovo je jedno od onih jela kojim ćete želeti da zadivite svoje goste i porodicu. A kako se pravi pročitajte u sledećim redovima.
Sastojci:
- 1 kg pohovanih tikvica
- 1 kg pohovanih telećih šnicli
- 1 kg dinstanih svinjskih šnicli
- 600 g dinstane bukovače
- 300 g slanine
- 400 g kačkavalja
- 500 ml pavlake za kuvanje
- nekoliko krompira
- crni luk, šargarepa
- beli luk, suvi začin, lovor, so
- senf za šnicle
- jaja i brašno za pohovanje
Priprema:
Tikvice iseći, posoliti, sačekati da puste vodu pa ih ispohovati u jajima i brašnu. Teleće šnicle takođe, predhodno izlupajte i premažite senfom, posolite pa pohujte. Svinjske šnicle dinstati sa belim lukom, i lovorom dok ne omekšaju. Bukovače iskidati na trakice pa izdinstati na crnom luku i šargarepi.
Ređanje: pohovane teleće snicle, tikvice, svinjske šnicle, bukovače, slaninica isečena na listiće, opet tikvice, obilno narendan kačkavalj, pa sve to ponavljati dok ima sastojaka, i na kraju posuti kačkavaljem.
Oko jela staviti na krupnije komade isečen krompir i zaliti pavlakom za kuvanje, malo posoliti krompir pre pečenja. Posudu poklopiti staviti u hladnu rernu i peći 2h na 180 stepeni.
Preko staviti iseckan peršun i čeri paradajz.
Recept poslala Sanja Nikolić
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus