Dobro je poznato da su tikvice povrće koje ide uz sve. Sa time se slaže i naša čitateljka Sanja koja nam je poslala recept za složenac od mesa i tikvica čiji je recept u nastavku.

Izuzetno bogato i raskošno jelo sa telećim i svinjskim šniclama, pa sve to zaliveno pavlakom. Ovo je jedno od onih jela kojim ćete želeti da zadivite svoje goste i porodicu. A kako se pravi pročitajte u sledećim redovima.

Sastojci:

  • 1 kg pohovanih tikvica
  • 1 kg pohovanih telećih šnicli
  • 1 kg dinstanih svinjskih šnicli
  • 600 g dinstane bukovače
  • 300 g slanine
  • 400 g kačkavalja
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • nekoliko krompira
  • crni luk, šargarepa
  • beli luk, suvi začin, lovor, so
  • senf za šnicle
  • jaja i brašno za pohovanje

Priprema:

Tikvice iseći, posoliti, sačekati da puste vodu pa ih ispohovati u jajima i brašnu. Teleće šnicle takođe, predhodno izlupajte i premažite senfom, posolite pa pohujte. Svinjske šnicle dinstati sa belim lukom, i lovorom dok ne omekšaju. Bukovače iskidati na trakice pa izdinstati na crnom luku i šargarepi.

Ređanje: pohovane teleće snicle, tikvice, svinjske šnicle, bukovače, slaninica isečena na listiće, opet tikvice, obilno narendan kačkavalj, pa sve to ponavljati dok ima sastojaka, i na kraju posuti kačkavaljem.

Oko jela staviti na krupnije komade isečen krompir i zaliti pavlakom za kuvanje, malo posoliti krompir pre pečenja. Posudu poklopiti staviti u hladnu rernu i peći 2h na 180 stepeni.

Preko staviti iseckan peršun i čeri paradajz.

Recept poslala Sanja Nikolić

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE