Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREMITE ZIMNICU NA VREME - PIKANTNI PARADAJZ IZ TEGLE: Možete da služite kao salatu, ali i da jedete uz hleb (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Pikantni paradajz iz tegle se lako pravi, a garantovano će vam se svideti.

 Pikantni paradajz iz tegle Izvor: Printscreen/YT/Melissa Mir

Kad dođe jesen svi se raduju pravljenju zimnice, jeste da zahteva vreme i trud, ali na kraju se isplati. Paprika je glavna zvezda zimnice, od nje se pravi ajvar, pinđur, pečene paprike, ali ni paradajz nije loš. Predlažemo vam da isprobate pikantni paradajz iz tegle koji će vas oduševiti, pogotovo ako ste ljubitelj ljutkaste hrane. 

Sastojci:

  • 1,2 kg duguljastog paradajza
  • 1 glava belog luka
  • ljute papričice
  • 1 paprika šilja
  • veza peršuna
  • lovorov list
  • 1 kašičica šećera za svaku teglu
  • 1 kašičica soli za svaku teglu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Paradajzu isecite vrh, a zatim očistite beli luk i čenove stavite u blender. Dodajte peršun, papriku kojoj ste izvadili semenke, ljuti papričicu i dobro izblendirajte. U sterilisane tegle stavite lovorov list, pa poređajte paradajz, preko stavite malo smese od paprika i luka, pa prelijte vrućom vodom. Sipajte u svaku teglu šećer i so, pa tegle stavite u šerpu sa vodom na čije dno ste stavili krpu i poklopite. Kuvajte 15 minuta, pa izvadite i dobro zatvorite poklopac. Čuvajte u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti