Kad dođe jesen svi se raduju pravljenju zimnice, jeste da zahteva vreme i trud, ali na kraju se isplati. Paprika je glavna zvezda zimnice, od nje se pravi ajvar, pinđur, pečene paprike, ali ni paradajz nije loš. Predlažemo vam da isprobate pikantni paradajz iz tegle koji će vas oduševiti, pogotovo ako ste ljubitelj ljutkaste hrane. 

Sastojci:

  • 1,2 kg duguljastog paradajza
  • 1 glava belog luka
  • ljute papričice
  • 1 paprika šilja
  • veza peršuna
  • lovorov list
  • 1 kašičica šećera za svaku teglu
  • 1 kašičica soli za svaku teglu

Priprema:

Paradajzu isecite vrh, a zatim očistite beli luk i čenove stavite u blender. Dodajte peršun, papriku kojoj ste izvadili semenke, ljuti papričicu i dobro izblendirajte. U sterilisane tegle stavite lovorov list, pa poređajte paradajz, preko stavite malo smese od paprika i luka, pa prelijte vrućom vodom. Sipajte u svaku teglu šećer i so, pa tegle stavite u šerpu sa vodom na čije dno ste stavili krpu i poklopite. Kuvajte 15 minuta, pa izvadite i dobro zatvorite poklopac. Čuvajte u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE