Sok od grožđa ima velike benefite za zdravlje. Grožđe je bogato antioksidansima koji štite naše ćelije i pomaže u čišćenju organizma od slobodnih radikala i toksina. Za pripremu ovog soka od grožđa najbolje je da koristite crno grođe, jer je ono samo po sebi slađe, pa ne moraju da se dodaju veće količine šećera.
Dobro je poznato kako čaša vina dnevno može da ima pozitivan uticaj na zdravlje srca i krvnih sudova, a ista je stvar i sa sokom od grožđa.
Sastojci:
- 2,5 kg grožđa
- 1,5 kg šećera
- 2 limuna
- 2 l vode
Priprema:
Dobro operite grožđe, a zatim ga sameljite u blenderu. Iseckano grožđe prebacite u šerpu, a onda dodajte kilogram i po šećera. Pomešajte i ostavite šerpu prekrivenu poklopcem ili mokrom krpom i ostavite da odstoji 24 sata, kako bi grožđe pustilo sokove. Sutradan iscedite sok od jednog limuna i dodajte ga u smesu. Drugi limun operite, iseckajte na komade i dodajte u šerpu. Nakon dvadesetak minuta kuvanja sok je spreman. Ne treba da bude previše gust, treba da ostane bistar i da ima teksturu ređeg sirupa. Sok procedite kroz krupniju cediljku, a potom kroz gazu kako biste bili sigurni da u soku nije ostalo ništa od komadića voća ili semenki. Sok razblažujte po sopstvenom ukusu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus