Domaći sirup od pomorandže idealno je osveženje za tople letnje dane. Lako se pravi, nema kuvanja, a sigurno ćete uživati u svakom gutljaju. Za pripremu ovog napitka nabavite zdrave plodove bez tragova oštećenja i čvrste pomorandže koji su teške i bez zelene boje na kori.
Domaći sirup je uvek najbolji, jer tačno znate koje sastojke sadrži, a priprema po ovom receptu je veoma laka.
Sastojci:
- 5 pomorandži
- 1 kg šećera
- 30 g limuntusa
- 5 l vode
Priprema:
Narandže dobro operite, pa ih prelijte sa malo ključale vode da biste im otklonili gorčinu, dobro ih obrišite i stavite u zamrzivač na dva sata. Nakon toga izvadite ih, isecite na kriške sa sve korom i sameljite u blenderu ili mašini za meso. Smesu prelijte sa dve litre prokuvane i ohlađene vode i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan sok procedite kroz cediljku, dodajte ostatak vode, šećer i limuntus. Mešajte dok se šećer u potpunosti ne rastopi. Dobijeni sok sipajte u sterilisane flaše. Sok možete odmah da konzumirate, a čuvajte ga na hladnom i tamnom mestu. Pošto je limuntus prirodan konzervans sok možete da čuvate i do mesec dana, a nakon otvaranja držite ga u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus