Slane torte su neizostavan deo porodičnih slavlja jer su i ukusne i dekorativne po svom izgledu. Obično se brzo prave i to najčešće od tost hleba, ali mogu biti i od lisnatog testa. Nadev birate sami, po svom ukusu i željama drugih ukućana. Prednost ovog recepta je što se brzo i lako pravi, i što vam je potrebno samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 1 lisnato testo
- 12 listića šunke
- 6 listova kačkavalja
- 6 listova čedar sira
- 1 jaje
Priprema:
Uzmite jedan list lisnatog testa i podelite na 4 jednaka dela. Kalup za hleb obložite pek papirom pa stavite 1 list testa. Preko stavite 4 lista šunke, 2 lista čkačkavalja, i 2 lista čedar sira. Pa ponovo testo, šunka, sir do utroška materijala. Poslednji sloj je testo. Premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus