Slane torte su veoma dekorativne, ali i jako ukusne. Obično se pripremaju za predjelo kada je neko slavlje po sredi. Recept u nastavku je od tost hleba, tako da nema pečenja kora. A nadev je kiselih krastavčića, kuvanih jaja i tunjevine. Sve to premazano bogatim filom od pavlake i sira.

Sastojci:

  • 12 kriiški belog tost hleba
  • 1 konzerva tunjevine
  • 4 kisela krastavca
  • 3 kuvana jajeta

Za fil:

  • 300 g krem sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • malo soli

Priprema:

Tost hlebu skinite koricu, ostavite samo sredinu. Za fil pomešajte krem sir, pavlaku, majonez i prstohvat soli. Sve dobro sjedinite. Kisele krastavce iseckajte na sitno, kao i kuvana jaja. Tunjevinu iscedite, ali sačuvajte taj sok.

Ređanje: Na poslužavnik stavite malo fila, pa "zalepite" 3 parčeta hleba jedan do drugog. Premažite filom, pa rasporedite tunjevinu. Onda ponovo stavite 3 kriške hleba, fil, pa rasporedite kisele krastavce. Ponovo hleb, fil, pa kuvana jaja. Završite hlebom, pa celu tortu premažite preostalim filom. Ukrasite po želji.

Stavite malo u frižider da se stegne pre služenja.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE