Kada su napolju visoke temeprature niko ne želi da provodi previše vremena pored šporeta i zato su lagana jela svima prvi izbor. Tikvice su još uvek aktuelne, a od njih mogu da se pripreme najrazličitija jela poput pljeskavica, musake, ćuftica... Ako ih pomešate sa pirinčem napravićete jednostavno i lagano jelo kojem niko neće moći da odoli, a koje uspeva bukvalno svima.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 1 šolja pirinča
Priprema:
Iskecajte crni luk, pa propžite na ulju. Dodajte rendanu šargarepu, a nakon nekog vremena i tikvice isečene na kockice. Poklopite i ostavite da se kuva nekih 5 minuta. Dodajte pirinač koji ste prethodno oprali i promešajte. Sipajte vodu i opet promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus