Ledeni čaj je pravo osveženje za vrele letnje dane. Još kada mu dodate sočne breskve užitak je potpun. Njegova najveća prednost u odnosu na kupovne proizvode jeste u tome što je potpuno prirodan i zdrav – bez veštačkih boja, aditiva, konzervansa i sličnih dodataka. Deca će ga posebno obožavati, a mogu da ga piju u neograničenim količinama, jer se umesto šećera dodajte med.
Sastojci:
- 2 l vode
- 400 g bresaka
- 2 limuna
- sveža nana
- 2 kesice čaja po izboru (najbolje nana ili crni čaj)
- 2 kašike meda
Priprema:
U šerpicu staviti dve kesice čaja po izboru, pola litra vode i svežu nanu i kuvajte dok voda ne provri. Dok se čaj kuva isecite breskve na kriške. U vruć čaj stavite breskve i ostavite da sve zajedno odstoji oko pola sata. Nakon toga dodajte i ostatak vode, dodajte limunov sok i zasladite po ukusu. Stavite u frižider da se ohladi. Po želji pre služenja dodajte kockice leda, a u svaku čašu ubacite nekoliko kriški voća.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus