Domaći sokovi pripremljeni po starim receptima naših baka daleko su zdraviji i lepši od onih kupovnih. Kašasti sok od breskve mnogima je omiljen, samo je bitno da nađete sočne i zrele plodove da biste dobili pun ukus.
Pripremljen na ovaj način može da stoji i po nekoliko meseci, pa ćete i u zimskim danima moći da uživate u slasnom ukusu voća.
Sastojci:
- 2 kg bresaka
- 2 l vode
- 300 g šećera
- 1 kesica limuntusa
Priprema:
Breskve dobro operite i očistite od koštica, a ukoliko želite možete i da mi ogulite koru. U dublju lonac sipajte šećer i vodu i zagrevajte do vrenja, da se šećer u potpunosti otopi. Za to vreme breskve ubacite u blender ili ih izmiksajte štapnim mikerom, da dobijete finu kašu. U vruću vodu dodajte dobijeni pire od voća, i kuvajte 10 minuta na umerenoj temperaturi. U toku kuvanja na vrhu će vam se pojaviti pena koju kašikom treba da skinete. Pred sam kraj dodajte limuntus i sve dobro promešajte. Skuvani sok ostavite da se malo prohladi, pa ga sipajte u sterilisane staklene flaše. Zatvorite poklopac i ostavite da se u potpunosti ohladi, pa ga čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem