Za ručak napravite laganu salatu sa pirinčem i povrćem, a ako želite da bude još ukusnija dodajte joj i jabuku. Preliv se pravi od jogurta i začina, a salatu čini osvežavajućom. Idelana je za leto kada su napolju visoke temeprature, a super je to što vam ne treba ni 20 minuta da je napravite. 

Sastojci:

  • 150 g pirinča
  • 130 g šargarepe 
  • 1 mala jabuka
  • 1 paprika
  • 2 mladog luka
  • 150 g jogurta 
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica meda
  • sok od pola limuna

Priprema:

Pirinač skuvajte, a šargarepu izrendajte. Jabuku, papriku i luk sitno iseckajte. Sve pomešajte u jednoj posudi, pa prelijte limunovim sokom, a u drugoj posudi jogurt pomešajte sa karijem, medom i posolite i pobiberite. Sipajte preko salate i dobro sjedinite.  

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE