Leti niko ne voli da prvodi previše vremena pored šporeta jer je vruće, ali ukusan obrok niko ne odbija. Predlažemo pravi letnji ručak sa karfiolom i povrćem koje samo sipate u tepsiju, prelijte smesom od jogurta i jaja i pečete u rerni. Na kraju se dodaje sir koji se topi, a toliko je dobro da niko neće moći da odoli. 

Sastojci:

  • 1 karfiol
  • 100 g pečuraka 
  • 1 paprika

Za preliv:

  • 3 jajeta
  • 130 ml mleka
  • 8 g praška za pecivo 
  • 150 g jogurta 
  • 20 ml ulja 
  • 70 g brašna
  • 50 g tvrdog sira

Priprema:

Karfiol isecite na cvetove, pa blanširajte. Sipajte u vatrostalnu posudu i dodajte seckane pečurke i paprike. Zatim u drugoj posudi umutite jaja koja ste posolili, pobiberili i posuli slatkom paprikom. Sipajte mleko, brašno, prašak za pecivo, ulje i jogurt i posle svakog dodavanja sjedinite smesu. Prelijte preko povrća i pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta. Zatim pospite rendani sir i vratite da se peče još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE