Leti niko ne voli da prvodi previše vremena pored šporeta jer je vruće, ali ukusan obrok niko ne odbija. Predlažemo pravi letnji ručak sa karfiolom i povrćem koje samo sipate u tepsiju, prelijte smesom od jogurta i jaja i pečete u rerni. Na kraju se dodaje sir koji se topi, a toliko je dobro da niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 1 karfiol
- 100 g pečuraka
- 1 paprika
Za preliv:
- 3 jajeta
- 130 ml mleka
- 8 g praška za pecivo
- 150 g jogurta
- 20 ml ulja
- 70 g brašna
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, pa blanširajte. Sipajte u vatrostalnu posudu i dodajte seckane pečurke i paprike. Zatim u drugoj posudi umutite jaja koja ste posolili, pobiberili i posuli slatkom paprikom. Sipajte mleko, brašno, prašak za pecivo, ulje i jogurt i posle svakog dodavanja sjedinite smesu. Prelijte preko povrća i pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta. Zatim pospite rendani sir i vratite da se peče još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem