Kanelone su italijansko jelo koje se pravi od testa i punjenja po želji. To može da bude bolonjeze sos, spanać sa sirom ili nešto po vašem ukusu. Preliva se sosom (paradajz ili bešamel) i peče u rerni. Predlažemo brži i jednostavniji recept koji će vas oduševiti. Umesto testa koristite šunku, a napunite pire krompirom. Ovo jelo ne mora da se peče, nego može da se posluži i hladno, samo tada izbacite jaje iz sastojaka. Uživajte!
Sastojci:
- 300 g krompira
- 16 debljih komada praške šunke
- 1 jaje
- 3 kašike parmezana
- 150 g tvrdog sira
- 3 kašike mleka
Priprema:
Krompir skuvajte i ispasirajte. Dodajte jaje, začine po želji, mleko, parmezan i seckani tvrdi sir. Dobro sjedinite, pa dodajte i seckanu šunku (8 komada). Promešajte, pa uzmite presotalu šunku, nafilujte dobijenom smesom, a zatim poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Malo nauljite i pospite parmezanom. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem