Tikvice su uvek rado viđen gost svakoj trpezi, bilo da su pohovane, u musaki, pasti i sl, pa ništa drugačije nije ni ovog puta, kada je u pitanju lažna pita koja će, sigurni smo, zadovoljiti i one najprobirljivije. Zalogaji koji se tope u ustima vrlo brzo će, nakon što je prvi put budete pravili, biti redovan deo vašeg jelovnika.
Lažna pita sa tikvicama i krompiromiIdealna za doručak, večeru, kao predjelo ili glavno jelo, ali i ukoliko imate goste, koji takođe neće ostati ravnodušni na njene ukuse.
Sastojci:
- 250 g krompira
- 250 g tikvica
- 1 glavica luka
- 6 jaja
- 3 kašike ulja
- so, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanke krugove. U tuganju zagrejte ulje, stavite krompir, nalijte malo vode, poklopite i dinstakte dok krompir ne omekša. Za to vreme tikvice takođe isecite na krugove, posolite i ostavite da puste vodu. Kada je krompir na pola gotov dodajte tikvice i luk naseckan na trakice. Kada zastakli, a tikvice omekšaju, prelijte umučenim jajima u koje ste dodaji so i biber. Pecite sa obe strane oko 10 minuta dok ne dobije zlatastu koricu. Služite dok je još toplo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem