Ko još ne voli kremaste njoke koje se prosto tope u ustima sa svakim zalogajem. Ovaj recept sa paradajzom i fetom oduševiće sve ljubitelje italijanske kuhinje, a što je najbolje od svega nema stajanja pored šporeta. Sve sastojke samo poređate u pleh i stavite u rernu. Bez obzira što se prethodno ne kuvaju, njoke pripremljene na ovaj način biće savršeno mekane, a kombinacija začina jelu daje poseban šmek.
Sastojci:
- 500 g čeri paradajza
- 500 g njoka
- 150 g feta sira
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike meda
- 2 kašike belog vina
- 2 kašičice origana
- 4 čena belog luka
- 1 glavica luka
- 1 kašičica začinske paprike
- so, biber
Priprema:
Prvo rernu zagrejte na 200 stepeni. Paradajz operite, pa ga poređajte na pleh za pečenje. Dodajte nekuvane njoke, zatim sitno naseckan crni i beli luk, a potom i feta sir. Pospite origanom, prelijte maslinovim uljem, belim vinom i na kraju medom. Ubacite preostale začine, pa sve lepo izmešajte da se svi sastojci lepo povežu. Pecite u rerni oko pola sata, dok se sir u potpunosti ne rastopi, a paradajz i njoke ne dobiju rumenkastu koricu. Služite dok je još vruće.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus