Ko još ne voli kremaste njoke koje se prosto tope u ustima sa svakim zalogajem. Ovaj recept sa paradajzom i fetom oduševiće sve ljubitelje italijanske kuhinje, a što je najbolje od svega nema stajanja pored šporeta. Sve sastojke samo poređate u pleh i stavite u rernu. Bez obzira što se prethodno ne kuvaju, njoke pripremljene na ovaj način biće savršeno mekane, a kombinacija začina jelu daje poseban šmek. 

Sastojci:

  • 500 g čeri paradajza
  • 500 g njoka
  • 150 g feta sira
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike belog vina
  • 2 kašičice origana
  • 4 čena belog luka
  • 1 glavica luka
  • 1 kašičica začinske paprike
  • so, biber

Priprema:

Prvo rernu zagrejte na 200 stepeni. Paradajz operite, pa ga poređajte na pleh za pečenje. Dodajte nekuvane njoke, zatim sitno naseckan crni i beli luk, a potom i feta sir. Pospite origanom, prelijte maslinovim uljem, belim vinom i na kraju medom. Ubacite preostale začine, pa sve lepo izmešajte da se svi sastojci lepo povežu. Pecite u rerni oko pola sata, dok se sir u potpunosti ne rastopi, a paradajz i njoke ne dobiju rumenkastu koricu. Služite dok je još vruće.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE