Njoke su vrsta testenine koje se sastoje od testa koje se može napraviti od griza, pšeničnog brašna, jaja, sira, krompira, prezli, kukuruznog brašna...Testo za njoke najčešće se razvalja pre nego što se iseče na sitne komade. Zatim se male knedle pritiskaju viljuškom ili se naslanjaju na onu spravicu za seckanje kuvanih jaja da bi se napravili grebeni u kojima se može zadržati sos.

Danas vam donosimo recept za njoke u belom sosu sa sirom.

Sastojci:

  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 pakovanje mocarele
  • parmezan, so, peršun, biber, origano
  • 300 - 350 g njoka
  • 1 paradajz

Priprema:

Beli luk sitno iseckati i propržiti na malo maslinovog ulja. Njoke skuvajte pa ih procedite i dodajte u tiganj sa belim lukom. Sipajte pavlaku, dodajte začine, parmezan i rendanu mocarelu. Krčkajte par minuta i servirajte sa paradajzom.

Izvor: Stvar ukusa