Njoke su vrsta testenine koje se sastoje od testa koje se može napraviti od griza, pšeničnog brašna, jaja, sira, krompira, prezli, kukuruznog brašna...Testo za njoke najčešće se razvalja pre nego što se iseče na sitne komade. Zatim se male knedle pritiskaju viljuškom ili se naslanjaju na onu spravicu za seckanje kuvanih jaja da bi se napravili grebeni u kojima se može zadržati sos.
Danas vam donosimo recept za njoke u belom sosu sa sirom.
Sastojci:
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 pakovanje mocarele
- parmezan, so, peršun, biber, origano
- 300 - 350 g njoka
- 1 paradajz
Priprema:
Beli luk sitno iseckati i propržiti na malo maslinovog ulja. Njoke skuvajte pa ih procedite i dodajte u tiganj sa belim lukom. Sipajte pavlaku, dodajte začine, parmezan i rendanu mocarelu. Krčkajte par minuta i servirajte sa paradajzom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus