Patlidžan je, pored tikvica, najzastupljenije povrće u toku leta. Od njega se mogu praviti pite, musake, može se puniti i rolati. Mi ga volimo na sve načine. A vi isprobajte ove rolnice od patlidžana i uživajte.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- maslinovo ulje
- so, biber i začini po ukusu
- mirođija
- 300 g tofu sira
- so i biber
- 50 g orašastih plodova
- nekoliko čeri paradajza
Priprema:
Isecite patlidžan uzdužno na tanke kriške. Poređajte kriške na pek papir koji ste premazali uljem, začinite. Pecite u zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Mirođiju, tofu sir, so i biber usitnite u secku da dobijete namaz. Orašaste plodove takođe usitnite da dobijete prah. čeri paradajz isecite na manje kriške. Sada svaku krišku patlidžana premažite tofu namazom, stavite 2 kriške čerija na jedan kraj i urolajte. Krajeve umočite u orašaste plodove, ali prvo na njih namažite tofu namaz.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus