Patlidžan je, pored tikvica, najzastupljenije povrće u toku leta. Od njega se mogu praviti pite, musake, može se puniti i rolati. Mi ga volimo na sve načine. A vi isprobajte ove rolnice od patlidžana i uživajte.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- maslinovo ulje
- so, biber i začini po ukusu
- mirođija
- 300 g tofu sira
- so i biber
- 50 g orašastih plodova
- nekoliko čeri paradajza
Priprema:
Isecite patlidžan uzdužno na tanke kriške. Poređajte kriške na pek papir koji ste premazali uljem, začinite. Pecite u zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Mirođiju, tofu sir, so i biber usitnite u secku da dobijete namaz. Orašaste plodove takođe usitnite da dobijete prah. čeri paradajz isecite na manje kriške. Sada svaku krišku patlidžana premažite tofu namazom, stavite 2 kriške čerija na jedan kraj i urolajte. Krajeve umočite u orašaste plodove, ali prvo na njih namažite tofu namaz.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem