Patlidžan je, pored tikvica, najzastupljenije povrće u toku leta. Od njega se mogu praviti pite, musake, može se puniti i rolati. Mi ga volimo na sve načine. A vi isprobajte ove rolnice od patlidžana i uživajte.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • maslinovo ulje
  • so, biber i začini po ukusu
  • mirođija
  • 300 g tofu sira
  • so i biber
  • 50 g orašastih plodova
  • nekoliko čeri paradajza

Priprema:

Isecite patlidžan uzdužno na tanke kriške. Poređajte kriške na pek papir koji ste premazali uljem, začinite. Pecite u zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.

Mirođiju, tofu sir, so i biber usitnite u secku da dobijete namaz. Orašaste plodove takođe usitnite da dobijete prah. čeri paradajz isecite na manje kriške. Sada svaku krišku patlidžana premažite tofu namazom, stavite 2 kriške čerija na jedan kraj i urolajte. Krajeve umočite u orašaste plodove, ali prvo na njih namažite tofu namaz.

Izvor: Stvar ukusa