Sataraš je sinonim za leto, i zbog boja na tanjiru, svežeg povrća, ali i zbog lakoće pripreme. Ali šta ako vam kažemo da postoji jelo koje sprema još brže. Da da, dobro ste čuli. Patlidžan u tiganju sa paradajzom i paprikom je novi letnji hit koji ćete praviti često.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 patlidžan
- 1 paprika
- 6 čeri paradajza
- 50 ml paradajz pirea
- so, biber, origano, mlevena paprika, čili paprika
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk pa propržite. Dodajte patlidžan isečen na kockice, seckanu papriku i čeri. Začinite. Sipajte paradajz pire i krčkajte dok povrće ne omekša.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem