Sataraš je sinonim za leto, i zbog boja na tanjiru, svežeg povrća, ali i zbog lakoće pripreme. Ali šta ako vam kažemo da postoji jelo koje sprema još brže. Da da, dobro ste čuli. Patlidžan u tiganju sa paradajzom i paprikom je novi letnji hit koji ćete praviti često.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 patlidžan
- 1 paprika
- 6 čeri paradajza
- 50 ml paradajz pirea
- so, biber, origano, mlevena paprika, čili paprika
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk pa propržite. Dodajte patlidžan isečen na kockice, seckanu papriku i čeri. Začinite. Sipajte paradajz pire i krčkajte dok povrće ne omekša.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus