Mocarela je čuveni italijanski sir koji se koristi za pripremu raznih specijaliteta, a posebno je omiljena jer se tako savršeno razvlači kada se zagreje. Od nje se prave i salate, nezaobilazna je na pici, a čini se da je najbolja kada se ispohuje.
Ovako pripremljenu možete je jesti samostalno ili kao prilog uz neko drugo jelo, a jedno je zagarantovano - nećete se zaustaviti dok ne smažete sve loptice, a kada zagrizete sir se iznutra razvlači.
Da biste ih lakše ispržili i da se ne bi rastopile u vrelom ulju, stavite ih na pola sata u zamrzivač i biće savršenog oblika.
Sastojci:
- 300 g mocarele u lopticama
- 200 g brašna
- 3 jajeta
- 200 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana
- ulje za prženje
Priprema:
Mocarelu ocedite od surutke i ostavite da se malo prosuši. Za to vreme pomešajte prezle sa solju i origanom, u drugi tanjir stavite brašno, a u treći ulupajte jaja. Svaku lopticu prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a potom i u prezle tako da budu dobro obložene sa svih strana. Ređajte ih na pleh koji ćete zatim staviti u zamrzivač na minimum pola sata. U dublji tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrejte da bude vrelo. Loptice brzo spuštajte i lagano ih okrećite da uhvate hrskavu koricu sa svih strana. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja i služite ih dok su još vruće.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem