Retko ko može da zamisli ručak bez mesa, ali kada su napolju visoke temeprature više nam prijaju jednostavni i lagani obroci. Ovaj recept je kombinacija svega što volite, a neće teško pasti na stomak. Mleveno meso isecpite sa tikvicama i paradajzom, a pred kraj pospite sirom koji se topi. Preukusna i neodoljiva lažna pita će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 600-700 g mlevenog mesa
- 2 tikvice
- 3 paradajza
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- mirođija, peršun
- 4 čena belog luka
- 80-100 g tvrdog sira
- 2-3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani crni i beli luk (2 čena), pa dodajte rendanu šargarepu. Meso posolite i pobiberite, a zatim dodajte smesu od povrća i sjedinite rukama. U isti tiganj po dnu poređajte meso i lepo utisnite. Po obodu poređajte paradajz isečen na kriške, sledeći red tikvice isečene na kolutove (malo naslonite na paradajz), opet paradajz na kriške, pa tikvice na kolutove. Potrebno je da pokrijete celu površinu mesa. Pogledajte sliku. Posolite i pecite na 200°C oko 25 minuta. U pavlaku dodajte mleveni beli luk (2 čena) i promešajte. Izvadite meso i tikvice iz rerne, premažite pavlakom, pospite seckanim peršunom i mirođijom, a zatim i rendanim sirom. Pecite još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus