Sataraš vodi poreklo iz mađarke kuhinje, ali se prilično odomaćilo i na našoj trpezi. Sataraš se u osnovnoj varijanti priprema od crnog luka, paprike i paradajza, a ovaj recept je malo izmenjen i u njega se dodaju tikvice. Najbolji način da iskoristite sveže sezonsko povrće je da pripremite ovo ukusno jelo, koje se lako pravi, a zagrejaće vam stomak i dušu.
Sastojci:
- 5 paprika
- 4 paradajza
- 2 tikvice
- 1 glavica luka
- 3 kašike ulja
- 200 ml vode
- so, biber
Priprema:
Prvo očistite tikvice, pa ih isecite na kolutove, malo posolite i ostavite da puste vodu. Luk sitno naseckajte, pa ga dinstajte dok ne omekša. Paradajz i parike isecite na kocke, pa dodajte u tiganj sa lukom. Začinite po ukusu pa sve krčkajte nekih 5 minuta, a onda dodajte oceđene tikvice. Nalijte vodom da ogrezne, pa dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša i dok ne uvri višak tečnosti. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina po ukusu. Po želji odozgo pospite sitno naseckanim peršunom i služite sataraš dok je još topao.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter