Sataraš vodi poreklo iz mađarke kuhinje, ali se prilično odomaćilo i na našoj trpezi. Sataraš se u osnovnoj varijanti priprema od crnog luka, paprike i paradajza, a ovaj recept je malo izmenjen i u njega se dodaju tikvice. Najbolji način da iskoristite sveže sezonsko povrće je da pripremite ovo ukusno jelo, koje se lako pravi, a zagrejaće vam stomak i dušu.

Sastojci:

  • 5 paprika
  • 4 paradajza
  • 2 tikvice
  • 1 glavica luka
  • 3 kašike ulja
  • 200 ml vode
  • so, biber

Priprema:

Prvo očistite tikvice, pa ih isecite na kolutove, malo posolite i ostavite da puste vodu. Luk sitno naseckajte, pa ga dinstajte dok ne omekša. Paradajz i parike isecite na kocke, pa dodajte u tiganj sa lukom. Začinite po ukusu pa sve krčkajte nekih 5 minuta, a onda dodajte oceđene tikvice. Nalijte vodom da ogrezne, pa dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša i dok ne uvri višak tečnosti. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina po ukusu. Po želji odozgo pospite sitno naseckanim peršunom i služite sataraš dok je još topao.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE