Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SATARAŠ S TIKVICAMA: Pravo letnje jelo puno povrća, a lako i brzo se pravi

Autor Marija Brčić

Sataraš sa tikvica oduševiće i najveće izbirljivce.

 Sataraš sa tikvicama Izvor: Shutterstock

Sataraš vodi poreklo iz mađarke kuhinje, ali se prilično odomaćilo i na našoj trpezi. Sataraš se u osnovnoj varijanti priprema od crnog luka, paprike i paradajza, a ovaj recept je malo izmenjen i u njega se dodaju tikvice. Najbolji način da iskoristite sveže sezonsko povrće je da pripremite ovo ukusno jelo, koje se lako pravi, a zagrejaće vam stomak i dušu.

Sastojci:

  • 5 paprika
  • 4 paradajza
  • 2 tikvice
  • 1 glavica luka
  • 3 kašike ulja
  • 200 ml vode
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Prvo očistite tikvice, pa ih isecite na kolutove, malo posolite i ostavite da puste vodu. Luk sitno naseckajte, pa ga dinstajte dok ne omekša. Paradajz i parike isecite na kocke, pa dodajte u tiganj sa lukom. Začinite po ukusu pa sve krčkajte nekih 5 minuta, a onda dodajte oceđene tikvice. Nalijte vodom da ogrezne, pa dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša i dok ne uvri višak tečnosti. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina po ukusu. Po želji odozgo pospite sitno naseckanim peršunom i služite sataraš dok je još topao.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti