Ako vam je potrebno neobično predjelo ili zanimljiva večera za prijatelje napravite čamce od krompira punjene ćuftama. Elegantno, dekorativno, a preukusno jelo svima će se dopasti, a vi nećete potrošiti puno vremena na pripremu. Ovaj recept je zahvalan i za sve one domaćice koje tek počinju, a žele da se pokažu. Mekani krompir, sočne ćuftice i sve to sa topljenim sirom i paradajzom - ne postoji ništa bolje.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 80 g tvrdog sira
- 5 čeri paradajza
- 50 ml paradajz sosa
Priprema:
Krompir isecite na polutke, a zatim ga izdubite. Ako ne može lepo da stoji kada stavite na sto, isecite tanko sa donje strane (čisto da dobijete ravnu površinu). Stavite u vodu i kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim procedite. Poređajte u tepsiju koju ste premazali uljem, a mleveno meso začinite po želji i oblikujte mini ćufte. Pospite rendani sir u svaki krompir, zatim poređajte po 3 ćuftice u svaki krompir, preko paradajz sos i oper rendani sir. Preko svakog krompira stavite polutku paradajza.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom