Čorba od praziluka pravi se veoma jednostavno, a dobićete jelo puno vitamina i pravi specijalitet za sve gurmane. Poslužite je kao toplo predjelo, a može da vam zameni i kompletan obrok. Mnogi pre kuvanja prvo blanširaju praziluk, ali time se samo smanjuje količina vitamina, te je najbolje da čorbu pripremite sa svežim povrćem.  

Odlična je za izbacivanje štetnih materija iz organizma, a praziluk je poznat po tome da odlično podstiče probavu.

Sastojci:

  • 4 praziluka
  • 3 veća krompira
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • malo ulja

Priprema:

Praziluk očistite, operite i isecite na kolutove. Zagrejte malo ulja u šerpi, pa kratko proprzite crni i beli luk da omekšaju, a porom dodajte i praziluk. Dinstaje sve zajedno oko dva minuta, a onda nalijte vodom da ogrezne. Krompir i šargaperu očistite i naseckajte, pa ubacite i šerpu. Žačinite po ukusu i sve zajedno kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dodajte po malo vode i povremeno promešajte.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE