Čorba od praziluka pravi se veoma jednostavno, a dobićete jelo puno vitamina i pravi specijalitet za sve gurmane. Poslužite je kao toplo predjelo, a može da vam zameni i kompletan obrok. Mnogi pre kuvanja prvo blanširaju praziluk, ali time se samo smanjuje količina vitamina, te je najbolje da čorbu pripremite sa svežim povrćem.
Odlična je za izbacivanje štetnih materija iz organizma, a praziluk je poznat po tome da odlično podstiče probavu.
Sastojci:
- 4 praziluka
- 3 veća krompira
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- so, biber
- malo ulja
Priprema:
Praziluk očistite, operite i isecite na kolutove. Zagrejte malo ulja u šerpi, pa kratko proprzite crni i beli luk da omekšaju, a porom dodajte i praziluk. Dinstaje sve zajedno oko dva minuta, a onda nalijte vodom da ogrezne. Krompir i šargaperu očistite i naseckajte, pa ubacite i šerpu. Žačinite po ukusu i sve zajedno kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dodajte po malo vode i povremeno promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus