Kukuruz je mnogima omiljena letnja zanimacija koja se najčešće jede pečena ili kuvana, a asocira nas na more, plažu i detinjstvo. Ovu izuzetno zdravu namirnicu možete da iskoristite za pripremu krem čorbe po ovom jednostavnom receptu. Lako se pravi, a podjednako je dobra i topla i kada se ohladi.
Ukoliko želite uskusno i hranljivo jelo, pripremite letnju čorbu od kukuruza šećerca od nekoliko jednostavnih namirnica.
Sastojci:
- 300 g kukuruza šećerca
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 150 ml bujona
- 150 ml mleka
- 80 ml pavlake za kuvanje
- kockica putera
- so, biber
Priprema:
Krompir isecite na kockice, pa ga stavite da se kuva. Luk i beli luk sitno naseckajte, pa propržite na malo putera da se zastakle. Nakon toga u tiganj dodajte kukuruz, sve kratko prodinstajte, pa zalijte sa bujonom i krčkajte na umerenoj vatri dok kukuruz ne omekša. Posle par minuta sipajte i mleko, pa sve žačinite po ukusu. Kada je kukuruz skuvan, ostavite da se prohladi, pa prebacite u blender, dodajte skuvani krompir i sve umutite da dobijete kašastu smesu. Možete da se poslužite i štapnim mikserom. Kratko vratite na šporet da sve zajedno prokuva, dodajte neutralnu pavlaku i služite dok je još topla.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus