Kukuruz je mnogima omiljena letnja zanimacija koja se najčešće jede pečena ili kuvana, a asocira nas na more, plažu i detinjstvo. Ovu izuzetno zdravu namirnicu možete da iskoristite za pripremu krem čorbe po ovom jednostavnom receptu. Lako se pravi, a podjednako je dobra i topla i kada se ohladi. 

Ukoliko želite uskusno i hranljivo jelo, pripremite letnju čorbu od kukuruza šećerca od nekoliko jednostavnih namirnica. 

Sastojci:

  • 300 g kukuruza šećerca
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • 150 ml bujona
  • 150 ml mleka
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • kockica putera
  • so, biber

Priprema:

Krompir isecite na kockice, pa ga stavite da se kuva. Luk i beli luk sitno naseckajte, pa propržite na malo putera da se zastakle. Nakon toga u tiganj dodajte kukuruz, sve kratko prodinstajte, pa zalijte sa bujonom i krčkajte na umerenoj vatri dok kukuruz ne omekša. Posle par minuta sipajte i mleko, pa sve žačinite po ukusu. Kada je kukuruz skuvan, ostavite da se prohladi, pa prebacite u blender, dodajte skuvani krompir i sve umutite da dobijete kašastu smesu. Možete da se poslužite i štapnim mikserom. Kratko vratite na šporet da sve zajedno prokuva, dodajte neutralnu pavlaku i služite dok je još topla.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE