Leti svima najviše prijaju jednostavni obroci za koje vam nije potreno puno vremena. Zato su svima prvi izbor salate i čorbe, i zato vam donosimo recept za prelepo letnje jelo sa mirođijom. Poprilično je jeftino, nećete potrošiti više od 200 dinara, a ako poslužite sa hlebom može da se najede cela porodica.
Pročitajte i kako se pravi hladna španska čorba - gaspaćo.
Sastojci:
- 1 veza mirođije
- 1 kocka za supu
- malo brašna
- 100 g pavlake
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Na ulju propržite brašno, ali da ostane svetlo. Zatim dodajte sitno seckanu mirđiju i pažljivo sipajte hladnu vodu (1 litar). Kuvajte na tihoj vatri, a kad provri dodajte kosku supe, malo soli i sirće. Kuvajte još 10-ak minuta. Ostavite da se prohladi, pa sipajte pavlaku i dobro promešajte da ne ostanu grudvice.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus