Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIBLJA ČORBA SA OSLIĆEM: Pravi se nikad lakše, a idealna je za čišćenje organizma

Autor Marija Brčić

Riblja čorba sa oslićem lako se pravi, a oduševiće vas koliko je ukusna.

 Riblja čorba sa oslićem Izvor: Shutterstock

Riblja čorba je lagani ručak koji obožavaju svi gurmani. Iako se kod nas uglavnom pravi sa rečnom ribom kao što je šaran ili som, ovaj recept je sa oslićem, pristupačnom belom ribom koju mnogi vole. Recept je vrlo jednostavan, a glavna stvar je da čorbu ne smete da prekuvate.

Sastojci:

  • 300 g oslića
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml belog vina
  • svež peršun
  • malo maslinovog ulja
  • lovorov list
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Oslića dobro operite i isecite na manje komade. U dubljoj šerpi propržite sitno naseckan crni i beli luk na maslinovom ulju da zastakle. Nakon toga dodajte naseckanu šargarepu i krompir, zalijte belim vinon i krčkajte dok višak tečnosti ne uvri. Kada je povrće omekšalo dodajte ribu i nalijte sve vodom da ogrezne. Dodajte začine po ukusu i lovorov list, pa sve kuvajte oko pola sata dok riba skroz ne omekša. Čorbu nemojte mešati varjačom da se riba ne raspadne. Kada je riba skuvana ukoliko ima potrebe dodajte još žačina i ubacite sitno naseckan peršunov list.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti