Riblja čorba je lagani ručak koji obožavaju svi gurmani. Iako se kod nas uglavnom pravi sa rečnom ribom kao što je šaran ili som, ovaj recept je sa oslićem, pristupačnom belom ribom koju mnogi vole. Recept je vrlo jednostavan, a glavna stvar je da čorbu ne smete da prekuvate.
Sastojci:
- 300 g oslića
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 2 čena belog luka
- 100 ml belog vina
- svež peršun
- malo maslinovog ulja
- lovorov list
- so, biber
Priprema:
Oslića dobro operite i isecite na manje komade. U dubljoj šerpi propržite sitno naseckan crni i beli luk na maslinovom ulju da zastakle. Nakon toga dodajte naseckanu šargarepu i krompir, zalijte belim vinon i krčkajte dok višak tečnosti ne uvri. Kada je povrće omekšalo dodajte ribu i nalijte sve vodom da ogrezne. Dodajte začine po ukusu i lovorov list, pa sve kuvajte oko pola sata dok riba skroz ne omekša. Čorbu nemojte mešati varjačom da se riba ne raspadne. Kada je riba skuvana ukoliko ima potrebe dodajte još žačina i ubacite sitno naseckan peršunov list.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus