Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI ŠAKŠUKA: Jelo slično satarašu, samo se jaja ne mute, već se razbiju cela u smesu od paradajza i paprike

Autor Aleksandra Ljubičić

Šakšuka se obično služi za doručak, mada mislimo da je savršena za ručak tokom lenjih vikenda.

 šakšuka recept.png Izvor: Printscreen/Youtube/Home Cooking Adventure

Glavni sastojci ovog popularnog specijaliteta su jaja i paradajz. Iako Šakšuka ima tunisko poreklo, veoma je popularna širom Bliskog istoka, a varijacije ovog jela mogu se naći širom sveta.

Ovo jelo je najbolje poslužiti odmah nakon kuvanja uz malo hrskavog hleba. Neki više vole da im žumanca budu tečnija, neki vole tvrđa, samo prilagodite vreme kuvanja u skladu sa svojim željama. Probajte, sigurno će svi biti oduševljeni.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 1 srednja crvena paprika, seckana
  • 2 konzerve paradajza isečenog na kockice
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica čili praha
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica šećera
  • so, biber
  • 6 jaja
  • svež peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju propržite crni luk, pa dodajte i beli. Dodajte crvenu papriku i nastavite da dinstate dok ne omekša. Umešajte paradajz pastu i paradajz isečen na kockice, dodajte sve začine i šećer. Začinite solju i biberom i ostavite da se krčka na srednjoj vatri 10-15 minuta  Razbijte jaja preko smese od paradajza, jedno u sredini i 5 oko ivica tiganja. Pokrijte tiganj i dinstajte 10-15 minuta, ili dok se jaja ne skuvaju.

Ukrasite svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb.

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti