Špagete ili testenina od tikvica sve više je popularna, a pravo je letnje jelo u kome možete da uživate do mile volje. Povrće možete da služite sirovo ili da ga veoma kratko prokuvate u vrućoj vodi. Ovaj recept je sa sosom od mlevenog mesa, a vi možete da pravite i sa pesto sosom, sa piletinom ili bilo kojim drugim koji volite.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml soka od paradajza
- maslinovo ulje
- malo svežeg bosiljka
- so biber
Priprema:
Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih propržite na malo ulja da se zastakle. Zatim dodajte mleveno meso, žačinite po ukusu i dinstajte dok meso ne porumeni. Na kraju prelijte sokom od paradajza i krčkajte sve zajedno oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte sitno naseckan bosiljak. Tikvice dobro operite i skinite vrhove, pa ih uz pomoć noža ili mašine za rezance nasecite na tanke trakice. Potopite ih u ključalu vodu na 2 minuta, ali vodite računa da ostanu hrskave. Ukoliko želite tikvice možete da poslužite i sirove. U činiju stavite rezance od tikvica i prelijte ih sosom od mlevenog mesa. Po želji ih pre služenja pospite narendanim parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno