Špagete ili testenina od tikvica sve više je popularna, a pravo je letnje jelo u kome možete da uživate do mile volje. Povrće možete da služite sirovo ili da ga veoma kratko prokuvate u vrućoj vodi. Ovaj recept je sa sosom od mlevenog mesa, a vi možete da pravite i sa pesto sosom, sa piletinom ili bilo kojim drugim koji volite.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml soka od paradajza
- maslinovo ulje
- malo svežeg bosiljka
- so biber
Priprema:
Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih propržite na malo ulja da se zastakle. Zatim dodajte mleveno meso, žačinite po ukusu i dinstajte dok meso ne porumeni. Na kraju prelijte sokom od paradajza i krčkajte sve zajedno oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte sitno naseckan bosiljak. Tikvice dobro operite i skinite vrhove, pa ih uz pomoć noža ili mašine za rezance nasecite na tanke trakice. Potopite ih u ključalu vodu na 2 minuta, ali vodite računa da ostanu hrskave. Ukoliko želite tikvice možete da poslužite i sirove. U činiju stavite rezance od tikvica i prelijte ih sosom od mlevenog mesa. Po želji ih pre služenja pospite narendanim parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus