Kada vam u sred zime zatreba neko sezonsko voće kao što su kajsije, breskve, maline... rešenje je jednostavno. Na vreme ih sačuvajte, tako što ćete sada na pijaci kupiti količinu koja vam je potrebna i odradite proceduru koja je napisana u nastavku teksta. Ne morate da zamrzavate, sve što je potrebno je da ispoštujete svaki korak i da čuvate na hladnom mestu.
Sastojci po tegli (1 l):
- 600-650 g kajsija
- 100 g šećera
- 1/3 kašičice limunske kiseline
Priprema:
Kajsije dobro operite nekoliko puta, a zatim uzmite kašičicu i donjim delom izvucite koštice. To ćete uraditi što na mestu gde je peteljka "gurate" kašičicu i koštica treba da izađe sa donje strane. Uzmite sterilisanu, suvu teglu i ubacite kajsije. Naizmenično sipajte malo šećera, malo kajsija. Na kraju stavite limunsku kislinu i poređajte tegle u šerpu u koju ste stavili krpu. Samo stavite poklopac preko i sipajte hladnu vodu do pola tegle. Kuvajte na srednjoj temepraturi dok ne proključa. Ostavite da se steriliše još pola sata. Dobro zatvorite tegle. Nikako ne smete da dozvolite da vazduh uđe u tegle. Čuvajte na hladnom mestu i do godinu dana.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem