Kada vam u sred zime zatreba neko sezonsko voće kao što su kajsije, breskve, maline... rešenje je jednostavno. Na vreme ih sačuvajte, tako što ćete sada na pijaci kupiti količinu koja vam je potrebna i odradite proceduru koja je napisana u nastavku teksta. Ne morate da zamrzavate, sve što je potrebno je da ispoštujete svaki korak i da čuvate na hladnom mestu.
Sastojci po tegli (1 l):
- 600-650 g kajsija
- 100 g šećera
- 1/3 kašičice limunske kiseline
Priprema:
Kajsije dobro operite nekoliko puta, a zatim uzmite kašičicu i donjim delom izvucite koštice. To ćete uraditi što na mestu gde je peteljka "gurate" kašičicu i koštica treba da izađe sa donje strane. Uzmite sterilisanu, suvu teglu i ubacite kajsije. Naizmenično sipajte malo šećera, malo kajsija. Na kraju stavite limunsku kislinu i poređajte tegle u šerpu u koju ste stavili krpu. Samo stavite poklopac preko i sipajte hladnu vodu do pola tegle. Kuvajte na srednjoj temepraturi dok ne proključa. Ostavite da se steriliše još pola sata. Dobro zatvorite tegle. Nikako ne smete da dozvolite da vazduh uđe u tegle. Čuvajte na hladnom mestu i do godinu dana.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus